История

 Историята на Spa Ceylon

Сгушен в сърцето на Индийския океан в съседство с Индия се намира о. Цейлон (Шри Ланка), познат от древни времена като екзотичен тропически рай, изпълнен с неземна красота. От векове насам дълбоко вкоренени в културата на острова са ритуалите за релаксация, подмладяване и изцеление на базата на Аюрведа, древна индийска система за природна и холистична медицина, произхождаща от региона. При превод от Санскрит, Аюрведа означава “наука за живота”.

Получавайки кралското покровителство, Аюрведа се превръща в основа на великолепни обредни практики за релаксация, обновяване и пречистване, извършвани в големите дворци на древния Цейлон. Намиращи началото именно от тях, Spa Ceylon представя своите безценни формули и ритуали, които хидратират, лекуват, детоксикират и успокояват тялото, ума и душата. Съдържащи най-чистите натурални съставки, продуктите на Spa Ceylon са обогатени с ефективни билки от Аюрведа, сертифицирани органични етерични масла, скъпоценни натурални минерали, богати океански соли, свежо алое вера, терапевтично кокосово масло, както и най-добрите подправки от Цейлон.
Spa Ceylon комбинира мъдростта на Аюрведа, органични съставки и модерен дизайн, за да предложи истински луксозно изживяване за здраве, благосъстояние и релаксация.
Създадени, за да донесат наслада на сетивата, формулите притежават луксозни богати аромати на етерични масла от екзотични цветя, билки, плодове и дървета, родени в тропическия дом на бранда.
Продуктовата гама включва: терапевтични масла, масажни балсами и олиа, есенциални олиа, душ гелове, скрабове и ексфолианти, лосиони за тяло, хидратиращи балсами, грижа за ръцете и стъпалата, чайове и свещи. Тя е резултат от близо 50-годишна експертиза в работата с натурални продукти за здраве и красота и е първата по рода си грижа чрез модерна Аюрведа в Шри Ланка.
Опаковките на Spa Ceylon са верни на своето наследство и са с инкрустация с цейлонски традиционни мотиви в разкошни нюанси, съчетани със съвременен дизайн.


Spa Ceylon е основана от братята Shiwantha & Shalin през 2009 година, след натрупан с десетилетия опит в производството на аюрведични продукти за здраве и красота.

Към 2019 г. марката се разраства бързо, за да се утвърди като водеща в света за луксозна Аюрведа, с повече от 62 бутици и спа центрове, разположени в Европа, Южна Азия, Азиатско-Тихоокеанския регион и Далечния Изток.


Включвайки интегралните ценности на семейството за грижа за хората и околната среда, със страст за непрекъснато усъвършенстване и иновации, Spa Ceylon е твърдо решен да помогне на своя островен дом.
Днес марката участва активно в подкрепа на лоялната търговия на общността, устойчивото събиране на съставки, опазването на дивата природа, предотвратяването на жестокост спрямо животните, защитата на правата на човека и защитата на околната среда. Всички продукти са без парабени, без парафин, без алкохол, не са тествани върху животни и са 100% вегетариански.